U bent hier: Home Agenda 31ste ZomerJazzFietsTour
© org

31ste ZomerJazzFietsTour

 
Datum: 26-08-2017
Locatie: diverse locaties
Aanvang: 00:00
Entree: zie website of hieronder

Op de laatste zaterdag van augustus gaat de 31ste ZomerJazzFietsTour van start.
Langs verschillende fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van de stad Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit 29 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. ZomerJazzFietsTour 2017 presenteert actuele jazz en geïmproviseerde muziek uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Zwitserland, Slovenië en de VS. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend.

De ZJFT heeft één fietsroute met een muzikaal thema, de Uitschuif-route met zes internationale trombonisten: Ray Anderson, Conny Bauer, Nils Wogram, Sebi Tramontana, Hilary Jefferys en Wolter Wierbos.
Uit Frankrijk komen: Workshop de Lyon, Coronado, Valentin Clastrier (met Steven Kamperman).
We introduceren violist Théo Ceccaldi in twee groepen: met Daniel Erdmann's Velvet Revolution en in zijn Théo Ceccaldi Trio. De legendarische Amerikaanse ritmesectie William Parker en Hamid Drake speelt met saxofonist John Dikeman. De Britse pianist Steve Beresford is te horen met Luc Houtkamp en Martin Blume.

Bereikte mijlpalen en jubilea van Workshop de Lyon (50 jaar), BassDrumBone (40 jaar), Loek Dikker (40 jaar Waterland) en Han Bennink (75 jaar). Een nieuwe generatie jazzmusici is vertegenwoordigd door Giuseppe Doronzo (AVA), Ziv Taubenfeld (Bones), Marta Warelis (Wilbert de Joode Core Trio), Goran Krmac en Alex Simu. Opvallend, alle vijf met Groninger roots.

De Belgische trompettist Bart Maris is weer van de partij, dit jaar als gast van de Groninger drummer Harry Arling. Voor de liefhebber laat een vibrafoon in drie formaties van zich horen:
Jim Hart (Velvet Revolution), Charly Birkenhauer (Mullet) of René van Astenrode (Bert van Erk 22?69!.
Er is meer te kiezen. De twee belangrijke Nederlandse bassisten Ernst Glerum en Wilbert de Joode met hun trio's.  Twee projecten waar jonge muzikanten het podium
bestormen: Dutch Impro Academy en Anton Goudsmit met het NJJO. 's Avonds na de traditionele DJ-battle van DJ Sem en Yeah Man is het aan de Ronald Snijders Band om de tent in beweging te zetten.

Zaterdag 26 augustus zijn er in totaal 29 concerten op 25 locaties verdeeld over vijf fietsroutes.
De Proloog, de openingsavond in stad Groningen op vrijdag 25 augustus is dit jaar in Huis de Beurs (Goran Krmac Kvartet, BassDrumBone) en op Noorderzon (Ava, Good Bad Ugly).

De voorverkoop is 1 juli begonnen via www.zjft.nl en op de voorverkoopadressen: VVV Groningen, Plato, Swingmaster en De Gouden Karper (Winsum).

Entreeprijzen
Voorverkoop t/m 20 augustus:
€ 32,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout € 27,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart Volle prijs vanaf 21 augustus:
€ 37,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout € 32,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart) Kinderen t/m 15 jaar € 2,50

Proloog vrijdag 25 augustus
20:30 Huis de Beurs, Groningen
€ 15,- / 12,50 in combinatie met ZJFT passe-partout
16:15 en 23:00 Noorderzon, Podium op Zuid, Noorderplantsoen Groningen Gratis entree

Meer informatie: www.zjft.nl