Overzicht

Periode: 1996 - 2009
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): Nederlandstalig, reggae

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Zebra

Zebra

Nederreggae-band, ontstaan in 1996. Zebra is een groep met een groot aantal banden naar andere Groninger bands. Namen als Quest for Fire, Jammah Tammah en Monsters from outer ska zijn hierbij de rode draden. Eind 1999 is er een nieuwe bezetting.

Optredens en opnamen
De groep treedt met groot succes op in het Groninger clubcircuit en op het bevrijdingsfestival van 1998 van Haarlem, het grootste van Nederland. De demo Ongelofelijke mensen wordt door insiders goed ontvangen. Er worden er 350 van verkocht.

Tijdens Eurosonic 1999 staat Zebra in De Spieghel in de Peperstraat in Groningen. Op 1 januari 2002 treedt de groep op tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Groningen in Cultureel Centrum De Oosterpoort. De groep staat dat jaar voor de derde keer op Eurosonic.

In de jaren 2002, 2003 en 2004 staat de groep op diverse podia in het hele land. Half 2004 wordt weer gewerkt aan de nieuwe CD Emoties.

Tijdens Eurosonic 2006 brengt de groep haar CD single Meisje uit die direct wordt opgepakt door de lokale omroepen. Op 1 februari van dat jaar komt de groep met haar langverwachte album Emoties. Dan volgt nog de single Niet Verder, waarna de band eind 2006 besluit niet verder te gaan met optredens.

Wel wordt afgesproken buiten het podium actief te blijven. Dit resulteert eind 2009 in de cd-single Denken naast verdriet, geheel opgenomen en uitgebracht in eigen beheer. Van het nummer wordt ook een videoclip gemaakt door de trombonist, Obed Brinkman.

Simon 'Shanti' van der Wal heeft begin jaren negentig de hit Run things met DJ Blackfoot.
Michiel 'Irie' Cornelisse is mixer bij Jammah Tammah en Quest for Fire.
Dirk Jan 'DJ' Heinstra is tevens manager van Zebra en Jammah Tammah.
Tigran Mansour speelt ook mee op CD's van Normaal, Jovink en Postmen.

Aanvullingen: Obed Brinkman