Overzicht

Periode: 2002 - 2006
Status: gestopt
Plaats(en): Eenrum

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Yellowish Summer Evening

Yellowish Summer Evening

Groep uit Eenrum rond zanger en componist Arnold Veeman. Veeman, die zich voorgenomen heeft alle muzieksoorten te verkennen en te spelen, werd eerder aangetroffen in Pieterburenoverlast en metalband Mon'strum.

Sinds 2002 treedt hij op met deze band op de betere feesten en partijen. Muziek met invloeden van country, jaren 70 pop en folk. De groep wint de talentenjacht "Goudzuiken 2002" in het Groninger Prinsentheater en daarmee 16 uur studiotijd. De band neemt vervolgens onder andere het Franstalige "Mon cher petit" op.

In maart 2003 wordt het lied in het Gronings vertaald door Jan Siebo Uffen en krijgt het de titel "Mien Lutje Laif". In juni 2003 wordt het lied in de Wisseloord-studio opnieuw opgenomen, nu met strijkorkest. In december 2003 verschijnt het lied op CD-single en slaat in als een bom. Het lied staat geruime tijd nummer 1 in de Noord 19 van TV Noord. Een opsteker is dat het lied op de verzamel CD van de Stichting Nij staat, die door de provincie tijdens het nieuwjaar wordt uitgereikt aan medewerkers.

Op 1 oktober 2004 wordt de eerste CD Contrast opgenomen in de Wisseloord-studio's. Het album wordt gepresenteerd in het Groninger Prinsentheater, nu als Arnold Veeman & The Yellowish Summer Evening. De groep staat onder meer op Noorderzon.