Overzicht

Periode: 1978 - 1981
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman begint in de herfst van 1978 in de kelder van het Vrouwenhuis aan de Hereweg in Groningen. Vanuit een koortje (veel "doebidoea") onstaat het idee om een band te formeren. Na een half jaar repeteren volgt het eerste optreden begin mei 1979 in Huize Maas.

Wonder Woman voelt zich nauw verbonden met het lesbisch-feminisme en heeft linkspolitieke sympathie├źn. Er wordt een subsidie toegekend, voor het aanschaffen van apparatuur, gebaseerd op de "emancipatorische doelstelling" van de Stichting Wonder Woman.

In de beginperiode speelt men voornamelijk covers uit de 60er en 70er jaren. Daarna worden door Hanneke Dantuma eigen teksten geschreven op bestaande nummers. Nog weer later komen er geheel eigen nummers.

Wonder Woman wordt veelvuldig gevraagd op te treden op feministische- en linkspolitieke manifestaties en COC-feesten. In mei 1980 speelt men op het Internationale Vrouwenfestival in Nijmegen.

Medio 1981 stopt Wonder Woman, ondermeer omdat de bandleden elk iets anders uit willen dragen. Uit Wonder Woman onstaan de twee nogal van elkaar verschillende bands, Aversa en Claire Obscure.

Bron: Hanneke Dantuma

Op 16 juni 2001 treden de Wonder Woman nog een keer op tijdens het 'Een nooit vergeten meisjesdroom' festival in Huize Maas (zie ook bij: afbeeldingen - overige en artwork).