Overzicht

Periode: 1990 - 1996
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Wishing Tree

Wishing Tree

In melancholieke en melodieuze meerstemmige gitaarpop gespecialiseerde band die in 1990 ontstaat in de stad Groningen.
Beweegt zich vooral in het alternatieve circuit rond de podia Vera en Simplon. Treedt veelvuldig lokaal en nationaal op. Hoogtepunt is de trip van twee weken in februari 1995 naar het Italiaanse Turijn.
Daar worden in de aan het centrale plein gelegen studio Casa Sonica opnamen gemaakt onder leiding van de meegereisde producer Edwin Heath (die eerder studiowerk verricht voor De Artsen en Bettie Serveert).
Dat gebeurt op uitnodiging van het platenlabel Musica Romantica nadat de eigenaar op het spoor is gezet door een Italiaanse schone die drummer Bert Zengerink in Groningen heeft ontmoet tijdens een concert van The Afghan Whigs.
Hoewel het Italiaanse avontuur wordt betaald door het beoogde label, zal de cd daar uiteindelijk niet op verschijnen. Van de platenbaas wordt nooit meer iets vernomen, maar gelukkig heeft Wishing Tree een kopie van de opnamen meegenomen.
Het Nederlandse GAP Recordings besluit de helpende hand toe te steken en brengt het debuut Spring in 1996 uit.
De voor de Italiaanse markt bestemde oplage wordt later vernietigd.

Wishing Tree treed op tijdens festivals als Noorderslagting (Huize Maas, Groningen, 1993) en Sterren in het Park (Veilinghal, Groningen, 1993) en opent onder meer in het Nederlandse clubcircuit voor Lemonheads (Vera/Groningen, 1992), Grant Harts Nova Mob (Patronaat/Haarlem, 1993) en Ed Kuepper & The Serene Machine (Melkweg/Amsterdam, 1993).

Demo’s (beide opgenomen in Beetgum door Edwin Heath): It’s Me Mom (1992) I Think I Could Like It Here (1993) Cd: Spring (1996), opgenomen in Turijn, Italië door Edwin Heath, uitgebracht door GAP Recordings, distributie Konkurrent.

Wishing Tree stopt in 1996. 

Peter van der Heide gaat verder met Whipster (dat dan al bestaat). 

De andere drie bandleden gaan al snel door onder de naam Halfaday (later omgedoopt tot Mansell).