Overzicht

Periode: 1983 - nu
Status: actief
Plaats(en): Wolvega, Groningen, Kielwindeweer

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Weekend at Waikiki

Weekend at Waikiki

Friese groep die in 1983 in Wolvega isopgericht. De groep is in Friesland een van de bekendere groepen in de zogeheten Friese Bries. Ze maken bij Top Hole Records een mini-elpee en twee singles. In 1986 verhuist de groep naar de stad Groningen en neemt haar intrek in een grote villa aan de Rijksstraatweg te Haren.

 

Optredens en opnamen
In 1987 staat de band op Noorderslag. De tweede plaat Villa wordt in dat jaar opgenomen, opnieuw bij het Top Hole label van oud-Groninger Jos Haijer. Een toernee door Nederland volgt.

In het voorjaar van 1988 verschijnt de mini-elpee Casa en korte tijd later de compilatie-CD Casa Grande. De CD krijgt van de Edison jury een eervolle vermelding. Er volgt een tournee door Polen en in 1989 toert de band door Rusland. In 1990 is er een tournee door Nederland en in mei doet de groep wederom een aantal steden aan in Rusland. Met een boot trekt de band over de Wolga en treedt op in de aanliggende steden.

Weekend gaat daarna een aantal minder spannende jaren tegemoet. In 1994 verschijnt nog de CD Sputnik in een prachtige klaphoes. Hoewel Tom Holkenborg niet meer in de band zit doet hij wel de productie en speelt hij mee. Ook Koos van der Velde en Hette Gubbels spelen mee. De band verhuist naar een boerderij in Kielwindeweer. Daarna wordt het stil rond de groep.

Na 25 jaar, In 2008 wordt de band die eigenlijk nooit is opgeheven, gereanimeerd voor een concert op 4 oktober in Theater de Colle (Kollum). De bedoeling is nog een keer te vlammen, maar er volgen meer optredens o.a.in een bomvol Simplon te Groningen.

Op 16 januari 2016 staan ze in de Martinihal in Groningen.

Bron aanvulling: Dick van der Plas