Overzicht

Periode: 2008 - nu
Status: actief
Plaats(en): 't Zandt, Hoogezand-Sappemeer
Genre(s): Groningstalig, hiphop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Wat Aans!

Wat Aans!

Wat Aans! is een Groningstalige hiphopformatie, bestaande uit de rappers FiezeRik (aka Ingewikkeld, Rik Baptist) en de Beunhaas (Teun Heuvel). Het duo is actief sinds 2008. Achter de schermen is Jeroen Russchen verantwoordelijk voor de muziek.

Naar verluidt ontmoeten  de heren elkaar op de Zuidlaardermarkt wanneer Baptist een paard verkoopt aan Heuvel. Beiden zijn zo tevreden met de deal dat ze naderhand wat drinken in Hoogezand-Sappemeer. De muziek van Wat Aans! is voornamelijk gebaseerd op het leven dat de twee jongens leiden en de dingen waar ze van houden. Zo hebben ze het over hun voorliefde voor feesten, bier en wichter.

Het tweetal is onder de indruk van goede Groningstalige muziek zoals de nummers van Ede Staal en Erwin de Vries, maar mist daarbij het feestelement. Over de eigen zangkwaliteiten zijn ze bescheiden, maar rappen in combinatie met een juist ritme, wat muziek en een krat bier levert het nodige succes op.

Sinds de op Internet veelbekeken videoclips van 'Haalf Stront, Haalf Reeg’nwoater' (2008) en 'WoisJaWel (Schunneg in 't Grunnegs)' uit 2009  is hun ster rijzende en betitelen de heren zichzelf met de nodige zelfspot als BG’ers (oftewel Bekende Grunnegers).

In 2011 staat het duo op de Dag van de Grunneger Toal in de Groninger Archieven, in 2012 op de Grote Markt in Groningen op Koninginnedag en in 2013 staan ze op het programma van TorenPOB. Op 4 juli 2015 staan ze op Keetpop.

Hun grootste hits zijn 'Trilploat' uit 2016, 'Sjomp' (2017) en 'Dik Doun' (2018). Met 'Trilploat winnen ze de eerste Bosklopper Bokaal (juryvakprijs) en de Bé Wever Beker (publieksprijs) 2016. En het succes van 'Sjomp' heeft meegeholpen in de verkiezing van mooiste woord in de streektaal.