Overzicht

Periode: 2003 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Vox von Braun

Vox von Braun

Vox von Braun wordt in 2003 opgericht als Wymer Vaatstra zijn thuis opgenomen nummers live wil gaan uitvoeren. Hij vraagt Frank Hiep (Propeller), Maike Doornebosch (Goo Goo Mucks) en Michel Weber (Benjamin B, Audiotransparent). Na het opnemen van de ep Lord of Pesetas vertrekt Michel.

In mei 2006 wordt, na audities, Janwillem van der Veen als nieuwe drummer gevraagd. In februari wordt een split single opgenomen met De Nieuwe Vrolijkheid, maar in april verlaat Frank de band. Toch doet Vox von Braun in juli mee aan de Tall Poppies Tour, samen met Hallo Venray, Appie Kim en labelgenoten The Sugarettes. De tour voert door Nederland en Groot-Brittannië. In april 2008 wordt in Ben Wennekers een nieuwe gitarist/toetsenist gevonden.

De muziek van Vox von Braun is dan inmiddels van noisy shoegazer geëvolueerd naar broeierige en gruizige feedbackpop, waarbij er een prettige balans is te vinden tussen lekker geram en quasi nonchalante en onderkoelde popliedjes.

Op 6 september 2008 wordt het debuutalbum Something Ain’t Wrong in Vera gepresenteerd, waarna de band maar liefst drie shows geeft tijdens Eurosonic 2009.

Sinds 2011 werkt de band aan een nieuw album.