Overzicht

Periode: 2012 - nu
Status: actief
Plaats(en): Mussel
Genre(s): rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts View for a Day

View for a Day

View for a Day is een alternatieve rockband uit het Groningse Mussel. De band wordt officieel opgericht op 25 mei 2012.

De broers Laurens (gitaar, zang) en Niek Hof (drums) en zanger/gitarist Herman Klompmakers kennen elkaar van andere bands waar ze samen in zitten. Ze besluiten samen muziek te maken en betrekken basist en zanger (en tevens de broer van Herman) David Klompmakers daarbij. Het middagje muziek maken leidt tot wekelijkse repetities en vervolgens tot het schrijven van de eerste eigen  nummers.

Als de band een opnamesessie aangeboden krijgt, wordt besloten om als  View for a Day verder te gaan. De band schrijft alternatieve rocknummers met invloeden uit verschillende genres en neemt op 30 mei 2012 in de Hitfabryk The Dreams You're In op. De bandleden geven aan beïnvloed te zijn door: Foo Fighters, Incubus, Tim Christensen, Porcupine Tree en anderen.

View for a Day doet in 2013 mee aan de halve finale van de POPgroningen Talent Award en wint de finale van het Rode Oortjes Festival. De release van de eerste EP van de band, Shortcuts don't apply, vindt op 17 oktober 2013 in Simplon plaats. Elle Alpha en Stuart Mavis treden die avond voor View for a Day op. Twee weken later staat de band op de 2013-editie van Groningsch Peil

In 2015 treedt View for a Day ongeveer 40 keer op in binnen- en buitenland (onder meer op Bevrijdingsfestival Groningen en live bij Veronica) en tekent bij Isolde Records. Ook brengt de band twee singles uit (Brighter Day en Bridges), krijgen de mannen airplay bij 3FM en verdienen ze een plek tijdens de Grote Prijs van Nederland. In 2016 komt er een nieuwe EP uit.

Op 14 januari 2016 staat View for a Day op Grunnsonic. De band is te bewonderen in Het Pakhuis. 

Gitarist Laurens en drummer Niek stoppen per 1 januari 2017 met de band. Ze zijn voor het laatst nog in aktie zien tijdens ES/NS/Grunnsonic op 12 januari 2017 in de Warhol.