Overzicht

Periode: 2005 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): pop, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts VanderLinde

VanderLinde

Rockgroep ontstaan in mei 2005 in Groningen.

Aanvankelijk speelt de groep covers van Deep Purple, AC/DC, Van Halen etc.

In december 2005 verschijnt de CD-single Eagle in een oplage van 500 op de markt. Het lied Eagle gaat over de vader van Arjan van der Linde die aan kanker overlijdt. De groep weet de krant te halen door de opbrengst van de single ter beschikking te stellen aan het kankerfonds.

In 2006 komt de eerste cd uit getiteld Fertility. De plaat is opgenomen in de studio van Harry de Winter (New Adventures) in het Duitse Wymeer.

Arjan van der Linde is een van de organisatoren van het benefietfestival "Heart for Rock", dat 9 november 2006 plaatsvindt in Huize Maas. Naast VanderLinde spelen hier ook Powerplay, The New Adventures en IOS.

In 2008 verschijnt het album Vanderlism.

In 2011 verschijnt het album Wind and Rain.

Op 24 januari 2013 is er een album release avond in het Platform Theater in Groningen voor het (dan nieuwe) en vierde album Perfect Sadness.

In september en oktober 2013 doet de band diverse supports tijdens een Europese tour van`Fish`(de ex zanger van Marillion).

5 februari 2015 presenteert Vanderlinde in Vera in Groningen de nieuwe CD, Southbound Train. (zie de bijbehorende video hieronder)

'Katie Lee' een single van de nieuwe CD 'Southbound Train" van (Arjan) VanderLinde staat op een verzamel/promo-cd van de 'Dutch Country Music Association' Ze maken daarmee wellicht een kans op de 'Dutch Country Award 2015'!