Overzicht

Periode: 1992 - 1997
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): coverband

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Weanietots

Weanietots

Weanietots wordt in 1992 als project opgericht door medewerkers van poppodium Vera in de Oosterstraat in Groningen, aangevuld met enkele leden van de ‘inner circle’ van de club. Op een enkele uitzondering beheerst geen van de bandleden een muziekinstrument. Ook wordt er praktisch niet gerepeteerd. De titel 'slechtste band van Groningen' wordt echter als een geuzennaam gedragen en het levert de band een zekere cultstatus op. Optredens zijn er onder meer in thuishonk Vera, in Simplon, De Walrus en Huize Maas tijdens een Daniel Johnston tribute-avond, georganiseerd door Stichting De Vrije Hand. 

Eerste wapenfeit is de pizzadoos getiteld All The Way From Unox, gevuld met vier live-opnames op cassette. De box bevat verder onder meer een roltoeter, een handgemaakt kwintet (“de vijfpersoons-uitvoering van het oud-Hollandse kwartetspel”, bestaande uit [20?] kaarten), een Playmobil-poppetje met paard, een stukje gitaar (letterlijk), een cursus Elektronisch Orgelspel door bandlid K(n)urt, ‘bewerkte’ foto’s van de bandleden, een T-shirt, een genummerde plastic tas inclusief naam van degene die de box aanschaft en nog het een en ander aan vulling. Het prachtige artwork is van de hand van mede-bandlid Willem 'Snorkel' Kolvoort, waarbij de items met de hand zijn ingekleurd. De eerste oplage bestaat uit 30 items, gevolgd door een wat minder gevulde tweede versie van 45 stuks. 

De groep brengt in 1996 een gelimiteerde en genummerde box uit van drie singles, in een oplage van 200 stuks. De singles op T 64 en T 65 worden opgenomen in het voorprogramma van Dead Moon in Vera. Ontwerp van de box, hoesjes en verdere inhoud zijn wederom van Kolvoort. Op de eerste single fluit El zijn legendarische versie van 'Blitzkriegbop' van de Amerikaanse punkgroep The Ramones.

Na meer dan twintig jaar staat Weanietots, op 27 januari 2018, weer op het podium. In Vera in Groningen wordt een ode gebracht aan Fred Cole.