Overzicht

Periode: 2011 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): blues, funk, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Tightropes

The Tightropes

Na de break-up van de Drents-Groningse band Tadpole gaan Marco Boers, Daniël Cats en Alan Luring in januari 2011 verder als The Tightropes. Funk, rock en blues vormen de basis van de muziek. De band noemt Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn en Scott McKeon als inspiratiebronnen.

Het eerste optreden vindt plaats op 17 maart 2011 in Simplon. Bijna een jaar later, op 11 maart 2012, wint The Tightropes de finale van het Rode Oortjes Festival in het Platformtheater in Groningen. Ook de Publieksprijs van de Drentse Popprijs wordt gewonnen door The Tightropes en de groep doet in 2013 mee aan de Popronde.

De eerste officiële single, Babies, verschijnt in juli 2012 en in september vindt de presentatie van de eerste ep, The Tightropes, plaats in het Pakhuis, Groningen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Desert Dead Cops.

Op 29 november 2013 komt de tweede ep, 3D Music uit. Aansluitend duiken de bandleden het Nederlandse clubcircuit in voor een aantal optredens. Zo staat de band op 14 december in Vera met Vikings in Tibet, Shoe Eating Rabbits en Hans HannemanNet als een jaar eerder is de band ook in 2014 op Eurosonic-onderdeel Grunnsonic van de partij.

Na een korte radiostilte – in 2014 brengen de mannen veel tijd in de studio door – verschijnen in 2015 de singles SUPERSONICFOCUS en Your 18th Birthday. De band werkt hard aan zijn debuutalbum.  Tussen de bedrijven door is de groep druk met optredens door het hele land. Zo staat The Tightropes op Koningsnacht Amsterdam, Bevrijdingsdag Leeuwarden en op het festival Prison Blues in Leeuwarden. Het festival Sommeltjespop op Texel wordt begin juli aangedaan.  De band doet verder nog mee aan onder meer de derde voorronde van de Amsterdamse Popprijs en treedt op bij 3FM met Good Night's Sleep.

Op  14 januari speelt de band in De Kar op Freesonic, op 15 januari 2016 staan de jongens in De Walrus op Grunnsonic.