Overzicht

Periode: 1965 - 1966
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): instrumentaal, rock 'n' roll

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The René Five

The René Five

Nadat Reinie Hoofd uit de The Jaguars vertrekt, richt hij in 1965 zijn eigen band op: The René Five. Reinie Hoofd is dan één van de beste gitaristen van de stad en daarom is succes al direct verzekerd. Bovendien zit er verder een groot aantal ervaren musici in de band, zodat de band in zijn korte bestaan van ongeveer twee jaar wel tot één der beste gerekend kan worden.

Hoogtepunten zijn de optredens op 28 augustus op de Grote Markt voor een erg groot publiek. De groep treedt verder op met Dave Berry in zaal Dommering in Winschoten en met The Everly Brothers in zaal Van Hemmen in Gasselte.

Een aardig verhaal is dat de jongens op een gegeven moment een film zien van The Shadows, waarin The Shadows allemaal dezelfde kleur gitaar hebben. De volgende dag wordt onmiddellijk de importeur gebeld. Hij helpt de jongens aan drie gitaren in dezelfde kleur. Daarvoor moeten ze echter wel eerste een auto huren en naar Alkmaar rijden, waar de importeur gevestigd is. Het is het echter meer dan waard, want het volgende weekend treden ze met deze gitaren op in Eelde, wat pure jalouzie veroorzaakt bij de andere bands.

Absolute knaller is het optreden van The René Five in de Starclub in Hamburg, in het voorprogramma van de Duitse Scorpions.

Dit alles maakt het volstrekt onbegrijpelijk dat we na eind 1966 nooit neer iets van de band vernemen.

Een aantal musici zien we daarna terug in S 5 + 1.