Overzicht

Periode: 1959 - 1966
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): country, rock 'n' roll, rockabilly

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The New Beat

The New Beat

Eén van de eerste rock 'n rollbands in de stad Groningen. 

De band start in 1959 en staat in nauw contact met Little Ritz & the Rocking Butterflies.

De New Beat speelt op de bekende podia uit die tijd en heeft een razend enthousiast publiek. De New Beat is één van die bands waar men vele jaren later nog steeds over praat.

The New Beat treedt onder andere op met The Blue Diamonds in de Jaarbeurshallen in Utrecht in 1960. Ook is The New Beat op de in Groningen gehouden tentoonstelling M.G. 61 van de partij.

De naam van de band heeft met het drumstel van Wim van Gorkum te maken. De fabrikant had op dit drumstel Sonor New-Beat gezet en dat was voor de band een prima naam: Sonor werd weggelaten en er stond New Beat.

De band maakt veel bezettingswisselingen door in haar bestaan. Een aantal belangrijke musici van toen en nu heeft in The New Beat gespeeld.

Na 1964 wordt The New Beat eigenlijk een voortzetting van Little Ritz. Als de Little Ritz uiteen valt, gaan veel musici uit deze band over naar The New Beat.

In 1966 valt de groep uit elkaar doordat de jongens een meisje krijgen of in militaire dienst moeten.

Aardig is te vermelden dat jarenlang een schilderij van The New Beat in het Groninger Cinematheater heeft gehangen, gemaakt door Van Bruggen. Sinds enkele jaren is dit schilderij echter weg uit Groningen.