Overzicht

Periode: 2014 - nu
Status: actief
Plaats(en): Provincie Groningen
Genre(s): folk, pop, singer/songwriter

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Inspirational North

The Inspirational North

The Inspirational North is een project van singer-songwriter Yvonne Swarts en producer en multi-instrumentalist Coos Grevelink. Het noorden van Nederland, waar de roots liggen van de band, is de voornaamste inspiratiebron voor de muziek.

De muziek laat zich niet eenvoudig omschrijven. The Inspirational North bedient zich van verschillende stijlen, bijvoorbeeld folk, roots, pop en dance, en instrumenten, zoals verschillende soorten gitaren, mandoline, dobro, banjo, sitar en etnische percussie.

Als Grevelink en Swarts elkaar in 2014 (na jaren opnieuw) ontmoeten tijdens Art Carnivale in Steendam betekent dat het begin van The Inspirational North. Grevelink is na decennia lang gespeeld te hebben bij I Spy toe aan een nieuwe uitdaging en blijkt wat betreft muzikale voorkeur op één lijn met Yvonne Swarts te liggen. Op 10 december 2016 brengt het duo de debuut-cd Tales of Silver Wolves uit. De plaat is geïnspireerd door het Groningse Westerwolde en het Drentse Balloërveld en wordt opgenomen in Coos' UnderCover Studio. The Inspirational North doet alles zelf: componeren, arrangeren en produceren.

Doorstart

November 2017 maken Yvonne en Coos bekend dat ze een doorstart gaan maken. "N.a.v. allereerst ons eigen gevoel (n.l. dat we de  mooiste muziek die we ooit gemaakt hebben toch niet willen opgeven), maar ook de erg mooie reacties op onze cd en de inspirerende berichten die we kregen toen we aankondigden dat we gingen stoppen hebben daartoe geleid".

Hun cd Tales of Silver Wolves is album of the year 2017 bij platenzaak v/d Veen in Assen.