Overzicht

Periode: 1976 - 1978
Status: gestopt
Plaats(en): Hoogezand
Genre(s): coverband, disco

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Golden Lion

The Golden Lion

The Golden Lion komt voort uit het trio ELBRA (Ellende en Brandhout) wat bestond uit Lydia (zang), Alex (toetsen) en Jerry Veith (drums).
Ze krijgen het druk. Jerry kan optreden niet meer combineren met zijn baan en verlaat het trio. Voor hem in de plaats komen Henk Elzinga (drums) en Dries Plenter (bas). Golden Lion is daarmee een feit.

De band speelt commercieel repertoire en met name in dancings en nachtclubs spelen ze softe disco.

Omdat ze repeteren in De Gouden Leeuw, waar ze intussen ook maar huisorkest zijn geworden, besluiten ze, op 17 juni 1976, om ook zo te gaan heten. Maar dan wel in het Engels om het een internationaal tintje te geven.

Al snel krijgt de band nog een internationaal tintje in de vorm van twee muzikanten uit Australie. Gitarist Henry Hart en zijn vriend bassist Larrie Foster melden zich aan.  Dries Plenter gaat zich dan toeleggen op zang en percussie.
In maart 1977 wordt Larrie uit Nederland gezet, en neemt Dries de basgitaar tijdelijk weer ter hand. Een nieuwe basgitarist wordt gevonden in de persoon van Gerard Ammerlaan.

De band wordt tussendoor nog even ontbonden, maar maakt een doorstart met  Henk "Torpedo" Kuiper als drummer. Die krijgt een autoongeluk en er volgt een tijd van bezettingswisselingen.

In september 1978 spelen mee: Lydia op zang, Giorgio Chiavero op drums, Alex Stefanissen op gitaar, Pedro Ramirez op basgitaar en fluit en Alex op toetsen. En ze zingen allemaal.
Bron: periodiek/fanzine Bühne van september 1978