Overzicht

Periode: 2006 - 2009
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): indie, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Dirty Shambles

The Dirty Shambles

The Dirty Shambles is een band uit de stad Groningen die aanvankelijk onder de naam Audio-Force bezig is met het schrijven van liedjes, het spelen van covers en het vele repeteren.

Na een aantal drummers te hebben versleten wordt in Gijs Arends de juiste man gevonden. Arends maakt de samenstelling van de groep definitief. De naam wordt veranderd in The Dirty Shambles en vanaf februari 2007 gaat het de goede kant op. De jongens zijn dan allemaal rond de 17 jaar oud. In de muziek die het gezelschap maakt klinken voornamelijk invloeden van Britse bands. The Clash, Franz Ferdinand maar ook The Libertines en aanverwante collegabands zijn te horen.

De band schrijft zich in voor meerdere talentenjachten en daarvan zijn Het Rooie Oortjes Festival en Noorderbattle zijn de eersten. Bij het eerste festival haalt de groep dankzij een wildcard alsnog de finale, maar gezien het feit dat nieuwe drummer nog maar sinds een week in de band zit, blijkt dit te hoog gegrepen.

Op 8 Maart 2007 is de finale van Noorderbattle en die weet het jonge gezelschap wel te winnen. De winnaar mag een videoclip maken en het bijbehorende liedje professioneel opnemen. Hiervoor wordt het liedje The What of Life gekozen. De clip is direct al te zien op OOG TV in het popprogramma POP-EYE, en wordt tevens te koop aangeboden bij optredens en diverse platenzaken in Groningen.

Er wordt nog meegedaan aan de Kunstbende en aan de Groninger Popprijs van Groverpop. Vanaf dan wordt er veel opgetreden in o.a. Vera, Simplon, Platform Theater en ook in Amsterdam (o.a. de Melkweg), Meppel en Zwolle.

Op 11 Januari 2008 spelen The Dirty Shambles op GrunnSonic, onderdeel van EuroSonic, in de Kar. Op 5 mei van datzelfde jaar speelt de bands op het Bevrijdingsfestival.

Begin 2009 gaan The Dirty Shambles verder onder de naam The Phrases.