Overzicht

Periode: 2010 - nu
Status: actief
Plaats(en): groningen
Genre(s): blues, pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Blues Gallery

The Blues Gallery

De basis voor The Blues Gallery is in 2010 gelegd in een café in Groningen toen Hans van Lier vroeg naar de plannen van de net aan de Hanzehogeschool afgestudeerde Reinout van der Veen, een bekende gitarist in het Groninger sessie- circuit. Hans ontvouwt zijn plan om de gitaar aan de wilgen te hangen en te gaan drummen in een nog op te richten band. Reinout doet mee en Hans vraagt ook bassist Gerrit Veen erbij voor een try-out die uiteindelijk leidt tot de oprichting van The Blues Gallery.

In de muziekkelder van Lourens Leeuw wordt aan het geluid van de eerste nummers gewerkt, de wat oudere blues, swamp met een vleugje country. Op het repertoire staan instrumentale eigen nummers en nummers van onder anderen Freddy King en Albert Collins .

In 2012 verlaat Van Lier de band om zich weer op de gitaar te storten met Hans van Lier & The Sidekicks, waarna eerst Marcel Jasper en in 2014 Hans Langkamp de plek op de drumkruk overneemt. In 2014 komt gitarist Jetse Driesten de Blues Gallery uitbreiden tot een kwartet.

Vanaf 2017 opereert the Blues Gallery weer als trio.