Overzicht

Periode: 2014 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Blind Roofers

The Blind Roofers

The Blind Roofers wint in 2013 onder hun voormalige naam Little Baby de publieksprijs tijdens de USVA Battle of the Bands. 
De vierkoppige band mixt invloeden uit de genres Americana en Classic Rock van de 60ties en 70ties en steekt dit in een fris en hedendaags jasje. Aangezien de muziek van de band niet onder een genre te vangen is bedenken ze het nieuwe genre Damster Delta Music. 'Damster' omdat de band repeteert aan het Damsterdiep, ter hoogte van het pittoreske Garrelsweer. 'Delta' omdat het stroomdal van het Damsterdiep dat, net zoals de Mississippidelta, met zijn broeierige en moerassige klimaat een kweekvijver is voor allerlei muziek variërend van country tot folk, blues tot rock ’n roll.

Naam
"Om dat te begrijpen moeten we terug naar de jaren ’90. In de film Hot Shots (1991), een oorlogsdrama over een getraumatiseerde straaljagerpiloot met o.a. Oscarwinnaar Charlie Sheen, spreekt laatstgenoemde de legendarische woorden: I’ve fallen for you like a blind roofer. Alleen een poëet als Sheen kan op deze manier uitdrukken dat hij voor iemand is gevallen als een blok, een blinde dakdekker. Zodoende was de naam van de band geboren".

In 2014 winnen ze de POPgroningen Talent Award 2014  en daarmee een plek op het Local Heroes podium op het bevrijdingsfestival van 2014 in Groningen.

Begin 2015 staan ze op zowel EUROSONIC, GRUNNSONIC als de ENERGY STAGE tijdens Eurosonic Noorderslag en op 8 oktober 2015 presenteren ze met trots hun eerste officiële single 'Lemons', met videoclip !

Begin januari 2016 volgt 'Lost in Wander' met weer een videoclip. Hierop volgt op 4 maart 2016 de plaatpresentatie van de debuut EP in Vera. Daarnaast staan ze op 13 januari 2016 tijdens Eurosonic in Jack Daniel's Barn en op 14 januari tijdens Grunnsonic in de Walrus.