Overzicht

Periode: 2012 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): garagerock, punkrock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Black Cult

The Black Cult

Garagepunkrockband uit Groningen.

Op 21 september 2012, de dag van de Project X-rellen in Haren, ontmoet zanger-gitarist Douwe Doorduin bassist Jilles Hazenberg, die weet dat Doorduin een band wil beginnen. Hazenberg kent weer een drummer, Wouter Kalsbeek, en zo ontstaat The Black Cult. Na enkele weken repeteren volgt op 12 december het eerste optreden in skatepark Het Colosseum.[1]

Het trio doet vervolgens mee aan de POPgroningen Talent Award en Het Rode Oortjes Festival, waar vooral ervaring wordt opgedaan. In september 2013 spelen de heren op Incubate, een prestigieus, meerdaags festival in Tilburg. Op 1 november staan ze voor het eerst in Vera, als voorprogramma van het Amerikaanse Bleached.

In 2014 doen ze mee aan de Popronde. Eind van dat jaar en begin 2015 verzorgen ze het voorprogramma van The Miseries (Tim Knol) op acht podia in Nederland. Daarnaast staan ze begin 2015 op Eurosonic én Noorderslag.

Op 13 januari 2016 staan ze tijdens Eurosonic in de Jack Daniel's Barn. Eind januari 2016 komt hun debuutalbum uit op Suburban Records. Op 29 januari 2016 staan ze in Vera voor de plaatpresentatie.

Op 28 januari 2016 spelen ze een minuut bij DWDD.