Overzicht

Periode: 1976 - 1983
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): punkrock, rock 'n' roll

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Subway na 1976

Subway na 1976

Van de band Subway bestaat al eerder een roemruchte hippie-achtige versie, van 1969 to 1972. In 1976 wordt Subway heropgericht, mede door de opkomst van de punkrock.

De groep treedt op met prachtige bijnamen zoals Pete the Screamer, Robbie Rauser, Pretty Paul Morelli, Mr. Tid Solo en Wes the Whipper. Optredens vinden onder andere plaats in The Bronx, op Punk Pop op het Martinikerkhof tijdens de Zomermanifestatie op 29 juli 1977 en in het voorprogramma van Johnny Thunders & the Heartbreakers op 24 november 1977. Begin 1978 spelen ze in Vera met Phoney & the Hardcore en de Streetbeats.

Subway surft mee op de golven van het "Groninger Springtij" , gaat het land in en maakt platen. Landelijke hoogtepunten zijn o.a. vier optredens in februari 1978 in Paradiso in Amsterdam. Een liveopname van het Theo Haken nummer Working for the Company verschijnt op de verzamel-LP Keihard en Swingend, met een actiefoto van Pete the Screamer op de hoes. Via het Amsterdamse punklabel No Fun wordt de single Jesus Loves Me / You Gotta Support uitgebracht.

In oktober 1978 vertrekt de groep naar Engeland voor een tournee. De muziek is dan minder punky en weer meer zoals vroeger, de rockende rhythm & blues van Rolling Stones en Pretty Things. De groep doet ook Berlijn aan en een tournee door Nederland volgt. In 1979 verschijnt de mini-LP One Way Subway, die is opgenomen door Michiel Hoogenboezem in de Blue Tape Studio, Luinjebert.

In februari 1983 neemt de groep definitief afscheid op het My Generation-festival.

Nieuwsblad van het Noorden 27-10-1978 - Subway geeft prima voorproefje