Overzicht

Periode: 1991 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): bluegrass, country

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Stroatklinkers

Stroatklinkers

De Stroatklinkers spelen country- en bluegrassmuziek en zingen daarbij vooral in het Gronings, maar ook in het Engels.

In 1999 treden ze op voor het TROS TV-programma Verrassend Nederland  met de clip Zoltkamp.

De Stroatklinkers hebben meerdere cd’s uitgebracht, waarvan hun meest recente cd is in 2012 is verschenen. Hoogtepunt van de muzikale carrière is een optreden op een festival in Litouwen voor 40000 mensen.

De Stroatklinkers  winnen in 2014 'de Liz Meijer' European Innovation of Bluegrass music Award 2014'.
De band wordt door de jury geprezen om hun 'unieke mix tussen bluegrass en Nederlandse folkmuziek. De Stroatklinkers hebben de grenzen van de bluegrass verlegd', aldus de jury.
De prijs wordt uitgereikt tijdens het driedaagse EWOB (European World of Bluegrass) festival,  juni 2014 in Voorthuizen.

In 2015 vieren ze hun 25 jarig bestaan.

Op 2 september 2020 overlijdt plotseling Harry Jansen.

Hoe gaat het nu verder met de Stroatklinkers? Bob Heidema: ‘Ik heb er wakker van gelegen, dat weet ik nog niet. Ik heb ook al gedacht of we nog wel met z’n vieren verder moeten gaan of moeten we een nieuwe muzikant inwerken. Ik zou het ontzettend jammer vinden om met de Stroatklinkers te stoppen, maar ik zal er nooit meer zoveel lol aan beleven nu dit gebeurd is.’
In september 2020 zou de band dertig jaar bestaan. ‘We zouden een groot feest organiseren, maar dat werd dus afgelast door corona. Misschien gaat er nog wel iets gebeuren, dat weet ik niet.’

Bron: RTV Noord 3 september 2020