Overzicht

Periode: onbekend - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Roberto Tan

Roberto Tan

Roberto Tan groeit op in Stadskanaal. Deze regio wordt sociaal-economisch gezien als de armste van Nederland en is naast een onuitputtelijke inspiratiebron, ook de basis voor de authentieke rechttoe-rechtaan rapstijl van Tan.

Van 2006 tot 2010 maakt hij onderdeel uit van rapgroep Nzovoort waarmee hij in veel podia en festivals te zien is.

In 2011 trekt Roberto Tan met 'Het Grote Tourtje' van rappers Jiggy Djé, Kraantje Pappie en Tastic door het land en treed hij op tijdens 5 Jaar Noah's Ark in Paradiso.

Na het uitbrengen van zijn eerste demo ‘De Aftrap’ in juni 2012 wordt hij met het nummer ?Maak Het Af? geselecteerd voor de verzamel CD ‘Breek Brood I’ van de Herman Brood Academie. Kraantje Pappie vraagt hem later dat jaar om door Nederland en België te trekken voor de ‘Semi Bekend Tour’.

Begin 2013 brengt Roberto Tan de ‘Zet Aan’ EP uit in samenwerking met Statemagazine, dat wordt gezien als Nederlands meest relevante hiphop-platform. Hij wordt geselecteerd voor zowel de Popronde als de Grote Prijs van Nederland.

In 2015 werkt Tan samen met Erwin de Vries aan het nummer De Schok, dat gaat over de aardbevingsproblematiek als gevolg van de aardgaswinning in de provincie Groningen.