Overzicht

Periode: 1967 - 1976
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): hardrock, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Progenitive

Progenitive

Progenitive is eén van de bekendste Groningse groepen uit de jaren '70.

De groep is begonnen in 1967 en komt voort uit Soul Inspiration. Ze spelen hoofdzakelijk in de provincie en de stad. De muziek is "vette hard-rock".

Na 1970, na enige bezettingswisselingen gaat de groep vooruit, ze toert dan door heel Nederland. Er zijn optredens in niet meer te achterhalen gelegenheden in Brielle, Winterswijk, en Apeldoorn. Hoogtepunt, zoals voor elke band in die tijd, is een optreden in Paradiso in Amsterdam.

Progenitive maakt een toer met de uit het westen afkomstige, in die tijd populaire, band Galaxy-Lin (met Robbie van Leeuwen van Shocking Blue). Ook internationaal slaat de band de vleugels uit door optredens in Turnhout in België en in Bremen in Duitsland.

De groep is rijp voor het maken van platen, maar dat lukt niet echt. Ze maken demo's voor een single bij Bovema in 1972 en een jaar later bij Phonogram. In 1975 wordt bij Dali-press een demo voor de elpee So far gemaakt. Maar ook nu blijft het bij een demo.

Progenitive neemt als eerste groep in de stad een eigen P.A., een bijzonderheid in die jaren.

In augustus 1976 stopt Progenitive, Na een korte tussenfase als Fongers Band gaat de groep verder als Plant

In 1999 besluit zanger Frank de Graaf de tapes van de opgenomen elpee So Far" te digitaliseren en op CD uit te brengen. Hij ontwerpt de hoes en in 2001 zijn de opnames alsnog uitgebracht op CD onder de titel 25 years late

Dagblad v/h Noorden van 7-februari-1975: "Het fiere hoofd van Progenitive".