Overzicht

Periode: 1983 - 1991
Status: gestopt
Plaats(en): Meeden
Genre(s): hardrock, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Phantom

Phantom

Phantom wordt in Meeden in 1983 opgericht vanuit de restanten van de band Snowdice.

Eind 1983 wordt de single 'Wanted' opgenomen en uitgebracht. Het is een stevige rocksingle. De groep heeft succes. De groep maakt in 1984 opnieuw opnames, dit keer in de studio van Jetse Molema in Blijham.

Een hoogtepunt is in 1985 als de groep optreedt bij de Asser TT. Ook het enige buitenoptreden dat de groep heeft bij Malgr├ę Tout in Meeden is succesvol. De Groninger The Rocking Tigers staan hier in het voorprogramma.

In de loop van 1985 verlaat Bernhard Prins de band en een aantal bezettingswisselingen vindt plaats. Ook komen er twee achtergrond zangeressen. Ook in de volgende jaren wisselt de groep nogal eens van bezetting.

Pas nadat in 1988 de rust is teruggekeerd begint de groep nieuwe opnames te maken voor een CD met de veelzeggende titel Back on the road. Maar de CD komt niet af en van de opnames komt een cassette uit.

In 1991 houdt de band op te bestaan als Hans Rozema en Jan Hulshof ermee stoppen. De groepsleden gaan naar verschillende andere bands.

In 2002, wanneer een aantal ex-bandleden bij elkaar in een andere band speelt, besluiten ze om een nieuwe start te geven aan Phantom. Een strakke hardrock band ontstaat die een mini-CD uitbrengt met opnieuw de titel Back on the road. Meningsverschillen over hoe het verder moet, doen het powertrio echter uiteen vallen.