Overzicht

Periode: 1980 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): country, Groningstalig, Nederlandstalig, pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Pé Daalemmer & Rooie Rinus

Pé Daalemmer & Rooie Rinus

Het duo Frank den Hollander en Peter de Haan als respectievelijk Rooie Rinus en Pé Daalemmer.

Frank en Peter zijn allebei lid van studentenvereniging Albertus Magnus. Ze treden apart van elkaar op tijdens een songfestival in 1978 maar ze zien elkaar wel en dit resulteert in een samenwerking. In 1980 win het duo hetzelfde songfestival met het liedje 'Gezina'. Kort daarna beginnen de optredens in de Herestraat in Groningen, meestal voor de Hema. Het is een groot succes en de straat loopt alras geheel dicht van het volk.

Verdere optredens vinden onder meer plaats op 25 februari 1982 in de Trefkoel, 11 maart 1982 in Het Dok in Lewenborg 5 mei 1982 Noorderplantsoen en 17 september 1982 in Jeugdsoos Rehoboth in Loppersum en het Oerolfestval op Terschelling.

Later gaat het duo spelen met de begeleidingsband de Containers. Ze maken toernees langs zalen en ze gaan ook platen maken. Op het hoogtepunt stopt (nou ja, stopt) het duo. Nu leeft het als legende voort bij diegenen die hen meegemaakt hebben. Het laatste (nou ja, laatste) optreden vindt plaats op 16 november 1985 in de Stadsschouwburg in Groningen.

Later zijn ze verdergegaan als de Bende van Baflo Bill.

Maar dan. In 1990 komen Rinus en Pé nog één keer bij elkaar bij de presentatie van de CD. Een reünieconcert volgt eind november 1994 in de Evenementenhal. In 2000 is een videoband met de historie van de band uitgebracht.

Op 1 december 2002 treedt het duo eenmalig op als verrassing in het FC Groningen stadion bij de wedstrijd tegen SC Heereveen. Ook daarna kunnen de heren het af en toe weer niet laten en het is dan ook niet te verwachten dat dit duo ooit ophoudt te bestaan. En waarom zou het ook.