Overzicht

Periode: 1972 - 1981
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen, Friesland, Drente
Genre(s): dansorkest

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Orkest Arie Ribbens

Orkest Arie Ribbens

De Eindhovense drummer, zanger en bandleider Arie Ribbens woont en werkt een jaar of tien in het noorden met zijn allround professioneel  Orkest Arie Ribbens. In 1969 speelt Arie Ribbens and the Chaps veelvuldig in het noorden, met name De Gouden Leeuw in Zuidlaren. Hij trouwt een Friezin en vestigt zich in Friesland. In 1972 begint Ribbens de noordelijke versie van zijn band, met Groningers Jenne Meinema,  Lex Jasper (later Piet Lingbeek) en Edwin Corzilius (later Jur Eckhardt). In 1973 hebben ze een bescheiden Top 40-hit met "Dat Zien We Morgen Dan Wel Weer".

Op 1 januari 1974 speelt het orkest in de gloednieuwe Oosterpoort tijdens de eerste openbare nieuwjaarsontvangst van de gemeente en begeleidt een massale polonaise door het gebouw. In Groningen en omgeving zien we het orkest in o.a. De Koffer, C'est Ça en De Gouden Leeuw / Club de Paris in Zuidlaren.

Na Ribbens' terugkeer naar het zuiden gaan de noordelijke orkestleden verder onder leiding van saxofonist Jenne Meinema als The North Star Showband.