Overzicht

Periode: 2012 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): punkrock, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Orange Skyline

Orange Skyline

Orange Skyline is een post punk revivalband uit Groningen, beïnvloed door Oasis, The Libertines en The Who.

In 2012 neemt de band zijn eerste EP Thank You, We'll Take It From Here op. Een aantal nummers haalt de Nederlandse indie charts, en het nummer The Resurrection Of The Wrong eindigt zelfs op de eerste plaats. Tevens krijgt het nummer Soldier Me in augustus 2012 een notitie in de lijst van Hollandse Nieuwe van 3voor12.

Begin 2013 staat Orange Skyline op Grunnsonic. Dit optreden wordt enthousiast ontvangen door de media en krijgt een lovende recensie van 3voor12. Tijdens Grunnsonic presenteert de band ook de eerste videoclip en single Keepin' Up Appearances

Op 19 april 2013 wint Orange Skyline de POPgroningen Talent Award in een volle zaal van VERA, wat de band optredens oplevert op Noorderzon en Bevrijdingsfestival Groningen in 2013 en op Eurosonic in 2014. Ook wint de band deelname aan de Sena Performers POPnl Award 2014 en mag Orange Skyline een EP opnemen in de studio van Floris Jonker. De bandleden krijgen tot slot gratis masterclasses en coaching. Deze lijken hun uitwerking te hebben: in juni 2014 weet de groep de Nederlandse finale van de 'Global Battle Of The Bands' (GBOB) te winnen. De mannen houden er een optreden op Parkpop aan over en vertegenwoordigen Nederland in 2015 in de finale van GBOB. Op 26 april 2015 eindigen ze, in de Rockefeller Music Hall in Oslo, als tweede. Orange Skyline strijdt  op 30 augustus 2014 om de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award. In de Melkweg in Amsterdam neemt de groep het op tegen dertien andere bands en wordt derde.  Op 15 september 2014 brengt de band een tweede EP, getiteld Orange Skyline uit, met daarop onder meer de single Rapture.

Het jaar 2015 begint goed voor de band: Orange Skyline wordt uitgeroepen tot Serious 3FM Talent , treedt op tijdens De Wereld Draait Door én verovert een plek op Noorderslag. Die positieve lijn zet zich voort, want op 17 augustus 2015 wordt bekend dat Orange Skyline een platencontract heeft gekregen bij Caroline Benelux. Een mini -album met de titel An Introduction verschijnt op 11 september 2015.  De mannen zien het als een 'visitekaartje', waarmee ze willen laten zien wat ze in huis hebben.  De grootste optredens in de geschiedenis van de band zijn ongetwijfeld de concerten in de ZiggoDome in Amsterdam, waar Orange Skyline het voorprogramma van Kensington meerdere malen verzorgt. Op 21 december treedt de band op in Het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request Heerlen. De band speelt eigen muziek en covert Hit me baby one more time van Britney Spears.

Op 15 januari 2016 speelt Orange Skyline in de Jack Daniel's Barn tijdens Eurosonic. En begin februari worden ze genomineerd voor een Edison.