Overzicht

Periode: 2000 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Onakentona

Onakentona

Driemansformatie Onakentona wordt opgericht rond 2000, de bandleden zitten dan nog op de Kunstacademie Minerva.

Volgens de heren van deze groep maakt Onakentona vooral muziek voor festivalpodia. "De muziek is opzwepend en zeer aanwezig, en bedoeld om concertgangers op te tillen naar een hoger bewustzijnsniveau. Je moet vergeten waar je bent, vergeten wie je bent, en jezelf verliezen!"

De groep treedt op 14 maart 2000 op in de voorstelling van het Noord Nederlands Toneel MF 2000: "Killing! Een theatraal protest". In september treedt de groep met succes op tijdens Simplon's "Plug to the Talents". Eind november speelt de groep in Vera. In februari 2001 verschijnt in het Groninger stripblad Gr’nn een stripverhaal waar de groep een rol in speelt. Bij dit blad (oplage 300 stuks) verschijnt ook een cd met een nummer van de groep erop.

Op 27 april 2002 staat Onakentona in de finale van de Groninger Popprijs in Simplon en wint. 'Het publiek stond aan de grond genageld, hier gebeurde echt wat', schrijft journalist Rob Broere van het Dagblad van het Noorden. De band gaat door naar de provinciale wedstrijd Grote Prijs van Groningen.

Op 8 juni 2002 is de cd-presentatie van de groep in Het Viaduct in Groningen. In 2003 staat de groep op vele podia in heel Nederland. In Groningen laat de groep op Noorderzon zien een verpletterend optreden te kunnen geven. Lokale kranten zijn laaiend enthousiast.

Ook 2004 is live een succes. De uitgekomen demo is schijf van de maand in de Music Maker. In 2005 brengt de groep bij Platex Records een downloadbare single uit met de titel Let’s go back. De groep heeft regelmatig optredens, onder andere in Emden. Opgetreden op onder andere: finale Grote Prijs van Nederland, Melkweg / Vera, Groningen / Grote Prijs van Groningen in Simplon / Eurosonic, Noorderslag / Noorderzon festival / Subtunes, Wagenborgen / Winston Kingdom, Amsterdam / Popmania, Delfzijl / Concordiatheather, Den Haag.

In april 2012 verschijnt de EP 'Forehead'.

Bron aanvullingen: David van der Bor