Overzicht

Periode: 2016 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Nulviefteg

Nulviefteg

Nulviefteg is een Groningstalig project van rockband The Chaplains. De band bestaat uit Alex Luttjeboer, Klaas Post, Marten van der Ploeg en André ‘Kid’ van Hees, aangevuld met toetsenvirtuoos Remko Wind.

Nulviefteg ontstaat in het najaar van 2016 na een radio-optreden in het RTV Noord-radioprogramma Café Martini van presentator Eric Bats en destijds sidekick Selma Veltens. Zij dagen Chaplains zanger, gitarist, componist en tekstschrijver Alex Luttjeboer bij wijze van grap uit een Groningstalige song te schrijven. Luttjeboer neemt de uitdaging aan. De eerste Groningstalige song is een hertaling van de Shawn Mendes song Stitches, genaamd Steertjes. Voorjaar 2017 wordt de funkrocker Funky Vout’n uitgebracht. Een grote Groninger hitsong, waarin onder andere café ’t Pleintje en discodance Night Fever in Winschoten worden bezongen. Dit nummer krijgt veel airplay, van RTV Noord en Omrop Fryslân tot RTV Oost en vele regionale en digitale radiozenders. Luttjeboer pent stug Groningstalig door met als resultaat ’n Schiere Dag. Op 10 maart 2018 brengt Nulvieftig de derde Groningstalige single ’t Leed is leden uit, over de aardbevingsproblematiek in de provincie.

Voor 2018-2019 staat een Groningstalige cd op stapel, die opgenomen gaat worden in de eigen White Lamb studio te Groningen. Ook wordt gedacht aan een (theater)tour met Groningstalig repertoire. Op zaterdag 13 oktober speelt de band op de Dag van de Groninger Geschiedenis.