Overzicht

Periode: 2008 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Mr. Knowhow

Mr. Knowhow

Wim Ratering en Arno Wegman maken een aantal jaren muziek in diverse bands en samenstellingen. In februari 2008 richten ze de band Mr. Knowhow op. De naam ontstaat al in 2006, na een prikactie in een Engels woordenboek. In 2009 komt de eerste EP Out In The Open uit, geheel in eigen beheer opgenomen en uitgegeven.

De band speelt diverse liveshows, onder meer op RTV Noord. Het nummer Remember wordt opnieuw uitgegeven op de compilatie cd Riot On Sunset volume 20 van het Amerikaanse label 272 Records.

Na enkele bezettingswisselingen werkt de band tussen de optredens door aan nieuwe muziek. In 2011 geeft Mr. Knowhow de tweede EP A Noise Revolution uit. De band doet hierna weer diverse liveshows en ook de eerste liveshow in Duitsland.

Na een jaar stilte keert de band in 2013 in een nieuwe bezetting terug op het podium om begin 2014 weer de studio in te duiken. In mei 2014 wordt de derde EP Mk III Analog uitgegeven. Mr. Knowhow is voornamelijk een liveband. Om het live-gevoel terug te laten komen op de EP is is deze analoog en in een livesetting opgenomen.

De muziek maakt in de loop der jaren een ontwikkeling door van gitaarpop naar stevige rock met hardrockinvloeden.