Overzicht

Periode: 1988 - 2003
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Moonshine

Moonshine

In november 1988 richt Hans Bergsma samen met Paul Kremer en gitarist Harm ten Hoove de Southern rockband Moonshine op.

De gitaristen Niels Schoonen en Bas Meijer komen de band kort na de oprichting versterken. De ‘line-up’ van Moonshine is tamelijk uniek: drie gitaristen die live op het scherpst van de snede duels uitvechten.

Moonshine speelt voornamelijk covers van bands als Lynyrd Skynyrd, The Outlaws, Henry Paul Band en Rossington Collins Band.

In november 1989 speelt de band in Simplon onder het motto ‘Cowboys oet Stad’: zo’n 200 bezoekers gaan flink uit hun dak.

Van het optreden wordt een videoregistratie gemaakt. Een optreden eerder dat jaar in een Gereformeerde jeugdsoos in Leek maakt heel wat gereformeerde tongen los: zanger Hans Bergsma laat op het podium broek èn onderbroek zakken. Het bestuur van de soos reageert geschokt: ‘Moonshine? Eén keer en nooit weer!’

Moonshine speelt verder geregeld in een grote discotheek in Emmeloord. De zaak gaat ook daar moeiteloos plat. Drummer Herman van Mal wordt begin 1990 vervangen door Sander Meijer, de broer van gitarist Bas.

In 1992 valt de band uiteen.

Zanger Hans Bergsma blijft echter in de formule geloven en in een totaal gewijzigde bezetting wordt de band in 1994 weer opgericht samen met oud bandlid Bas Meijer en Niels Schoonen.

Een demo verschijnt en gitarist Emiel Hoving komt bij de groep. Niels gaat basgitaar spelen. Opnieuw wordt er Southern rock gespeeld.
In 1999 verschijnt de CD Roughhousin. Na enige tijd verlaat Niels de groep en komt Herman Timmer voor hem in de plaats.

De groep staat met een track op de Viaduct CD.

Bron aanvullingen: Christof Bauwens