Overzicht

Periode: 2009 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): electro, new wave, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Model Depose

Model Depose

In 2009 opgericht vanuit de overblijfselen van de bands Prey en Swansdown

Naast gewone optredens, speelt Model Depose in 2010 in een uitverkochte kerk in Garmerwolde tijdens een speciale try-out met een koor. 
Samen met het koor Tutti Cantano speelt men eigen repetoir. Ook spelen zij het stuk 'Sicut Servus' van Da Palastrina, wat Model Depose  voor deze uitvoering overnieuw heeft gearrangeerd en aangevuld met hun eigen sound en teksten.
Model Depose is (2011) bezig materiaal op te nemen voor een full-lenght cd welke opnamen in de zomer van 2011 worden afgerond. Bij het nummer Mercury is een videoclip gemaakt door ZeroNine.
In 2013 brengen ze hun tweede EP 'Nightwatch' uit.
Op 11 november 2014 starten ze een crowd funding actie om de laatste 3000 euro binnen te halen die ze nodig hebben om hun debuut album te realiseren. Op 11 december stopt de actie. Het is gelukt het bedrag bijeen te krijgen.
Op 4 november 2016 presenteren ze in Vera in Groningen hun debuutplaat Splitting Light live. Dit album wordt uitgebracht door de Duitse labels Trisol en darkTUNES en in Nederland gedistribueerd door Suburban Records. Dat Trisol erg overtuigd is van de kwaliteiten van Model Depose blijkt wel uit het gegeven dat het label al jaren geen nieuwe signings heeft gedaan en Model Depose nu bij de eerste bands zit die Trisol na al die tijd weer tekent.