Overzicht

Periode: 1962 - 1967
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): instrumentaal, pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts The Mystery Five

The Mystery Five

The Mystery Five begint in 1962 en houdt het vol tot 1967. De groep beschouwt haar activiteiten als hobby.

In de Groningse wijk de Oosterpoort is er in de beginperiode van de jaren zestig een jongerencongregatie onder leiding van een pater in het wijkcentrum 'De Polderij' in de Polderstraat. Om één en ander wat op te vrolijken, ontstaat er een combo. Hierin zitten onder andere Vincent Bouwman (drums), Gerard Sluimer (klarinet), Joop Nuiten (bas) en Dré Meijer (gitaar). Later sluit Joop Meijer zich bij hen aan. Uit het combo wordt The Mystery Five geboren, echter in een andere bezetting.

Vooral in de beginjaren is het een komen en gaan van gitaristen en drummers (waaronder de latere Cuby & the Blizzards drummer Hans Waterman). Onder meer Martin Clobus (later in Vrij Drinken) speelt in de periode 1964 en 1965 in de Mystery Five als zanger/slaggitarist. De groep speelt Shadows-achtige muziek en ook eigen composities in beatstijl. Optredens vinden plaats in De Polderij, het Dorpshuis in Paterswolde, Concertzaal de Jong en tijdens talentenjachten in de regio. 

Hans Waterman vertrekt als eerste en voor hem in de plaats komt Bas Muller. Deze blijft zeer kort en voor hem gaat Ferry Wijninga drummen. In 1965 vertrekt Dré Meijer en voor hem komt Peter Konneman in de plaats. In 1966 verlaten Peter Konneman ( later St. James Incredible) en Jacques Steernberg de groep en komen Ronnie Pierolie en Kees de Jager bij de groep, respectievelijk als bassist en slaggitarist. Kort daarna komt Jeanine Breider als zangeres bij de groep. In maart 1967 gaat Joop Meijer in dienst en kort daarna valt de groep uit elkaar. Ferry gaat naar Kennet uit Marum.