Overzicht

Periode: 2012 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): singer/songwriter

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Mijke Eryng

Mijke Eryng

Mijke Eryng (24) is een singer-songwriter van Groningse bodem.  Ze maakt Nederlandstalige liedjes over eenzaamheid, mislukte liefdes, baby’s, gebroken vriendschappen en verdwalen in onrust en angst. Haar melodieuze, ritmische, akoestische gitaarspel maakt de liedjes tot een pakkend geheel.

Muziek maken is Mijke met de paplepel in gegoten. Hoewel ze van huis uit doorgaans klassieke sonates van componisten als Bach en Vivaldi voorgeschoteld krijgt, besluit ze een andere kant uit te gaan. Na eerst een aantal jaren als gitarist in pop rock coverbands te hebben gespeeld, besluit ze in 2012 haar eigen weg te gaan als singer-songwriter.
In haar nummers neemt Mijke de luisteraar mee naar haar eigenzinnige, wonderlijke en soms komische droomwereld. Kenmerkend is haar ritmische gitaarspel, verhalende en verrassende teksten, en haar volle stemgeluid. 

Eerdere optredens van Mijke waren onder meer bij WinterWelVaart, Theaterfestival Karavaan, De Nacht van Kunst & Wetenschap, en het Internationaal Singer-songwriter Festival (Thissfest) in Den Haag.

Op dit moment timmert ze hard aan de weg en is ze druk bezig met haar Debuut-EP!

In augustus 2014 staat ze op Noorderzon.

Bron: website Mijke Eryng