Overzicht

Periode: 2012 - 2017
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): folk, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Marjoram

Marjoram

Marjoram is een akoestische folk-rockband uit Groningen, opgericht in september 2012 rondom singer-songwriter en bassiste Marike van der Meij. Tegenwoordig (anno 2017 red.) Marike Broekema.

De muziek van Marjoram laat zich het beste omschrijven als melancholische en krachtige prog-rock.

Samen met Niels Keizer (gitaar), Charles Belfor (cello) en, tot en met februari 2014, Harm-Jan Westra (cajon) maakt ze melancholische, akoestische folk-rock.

Op 15 december 2012 neemt Marjoram live de EP 'Forgave  Myself' op in Lokaal Ambrosius.

De band staat in 2013 en 2014 op PleuropSonic en treedt vaak op bij avonden van de Groninger Songwriter Circle en Zwart Zonder Suiker Sessies, evenals Kerwin Pauptit. Met Pauptit staat Marjoram op het alternatieve bevrijdingsfestival Leutjefestival in Groningen.

In juli 2015 wordt Frank Vleeshouwer de nieuwe cajonist en Kerwin Pauptit neemt zowel gitaar- als extra zangpartijen op zich. Vanaf dat moment richt Marjoram zich meer op het maken van progressieve rock, met nog steeds het gebruik van akoestische instrumenten.

De band is in 2015 en 2016 voornamelijk bezig met het schrijven van nieuw materiaal, met hier en daar een optreden.

In augustus 2016 wordt de eerste studio EP 'Closure' opgenomen bij KUDO STUDIO in Groningen. De EP wordt op vrijdag 3 maart 2017 gepresenteerd in Brouwerij Martinus te Groningen.

De muziek van Marjoram omschrijven ze anno 2017 als als "melancholisch, stevig en vol emotie. Krachtige zang met meerdere zanglijnen, gitaarwerk, een stevige beat van de cajon, omlijst door cellomelodieën".

Bron: Marjoram

Marike Broekema laat ons weten: "Na een heel vervelende samenloop van omstandigheden besloot de band om in oktober 2017 te stoppen".