Overzicht

Periode: 1963 - onbekend
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): country, pop, rock 'n' roll
Bijzonderheden: Solo-act

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Margriet Piening

Margriet Piening

Groningen heeft veel goede zangeressen, ook in de popmuziek. Een van de bekendste is zonder twijfel Margriet Piening. Piening heeft in haar loopbaan grote invloed op de groepen waar zij mee optreedt een grote voorkeur voor zangeres Brenda Lee en een bijzonder herkenbaar stemgeluid.

Margriet Piening komt in 1963 in The New Sounds terecht en zingt daar in het begin samen met Nicky (Nico Jans) en later met Bea de Jong, de zangeres die haar opvolgt.

In 1964 vertrekt Piening naar The Rocking Tigers. Een weinig opzienbarende overstap, zij het dat nu ook The Rocking Tigers Brenda Lee spelen. Hiervan zijn nog opnamen bewaard gebleven, (zie discografie).

Toch bevalt deze beslissing Margriet blijkbaar niet, want na drie maanden vertrekt zij naar The Relays, het is dan eind 1964. Ook met deze band maakt ze een plaat in eigen beheer.

In 1966 vallen The Relays uit elkaar en inmiddels heeft Margriet de eerste wedstrijden voor het Songfestival gewonnen. Ze is kandidaat en van haar nummer is een single gemaakt. Zonder The Relays, want volgens de platenmaatschappij spelen de jongens nog niet goed genoeg. Vervolgens moet Margriet zich wegens familie omstandigheden terugtrekken en verdwijnt zij enkele jaren van het toneel.

Zij komt in 1971 terug bij The Scarlet Pimpernels en in 1975 gaat ze naar The Nightriders, een countrygroep uit Groningen waar prominenten in spelen. Daarmee maakt Piening ook een lp.

In 1977 vertrekt Margriet naar Rock Explosion & the Shaking Hearts, de rock & roll band van Andy de Jong. Hier blijft ze tot eind 1980 zingen. Ook met deze band wordt een lp en een single gemaakt.

Daarna wordt Margriet sessiezangeres en kunnen we haar zo nu en dan nog tijdens speciale gelegenheden zien en horen zingen.

Margriet is onder de naam Sandy Holland in 1983 winnares van de noordelijke finale van het Marlboro Country festival. Zij verwerft zich door dit resultaat een plaats in de landelijke finale, waar zij als tweede eindigt.