Overzicht

Periode: 2014 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): indie, pop, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Marble Heart

Marble Heart

Marble Heart is een Groningse rockband die is opgericht in 2014. De band bestaat uit zanger en gitarist Bram Vink, gitarist Chiron Schut, bassist Rick Lammers en drummer Cees Bolhuis. Het gezelschap maakt naar eigen zeggen ‘catchy popsongs met een stevig rock 'n roll-sausje'.

Het eerste optreden van Marble Heart is op 28 februari 2015 in JC Express in Uithuizen, waar de achtste voorronde van de POPgroningen Talent Award wordt gehouden. De band wint en mag aantreden in de eerste halve finale, die op 12 maart 2015 in Simplon plaatsvindt. “Zanger Bram Vink weet het publiek op te hitsen en bassist Rick Lammers is een positief opvallende verschijning op het podium. Een mooi momentje ontstaat als de band een plotselinge pauze laat – het blijft even stil, dan gaat het publiek klappen en wordt de muziek weer voluit ingezet. De nummers zijn aanstekelijk en blijven hangen”, schrijft Lilian Zielstra van 3VOOR12/Groningen op 14 maart 2015 in haar verslag van de avond. De jury wijst Marble Heart en Vikings in Tibet als winnaars aan. Op 24 april 2015 is de finale van de POPgroningen Talent Award in Vera. In de beroemde Groningse zaal aan de Oosterstraat komt er een einde aan de zegereeks van de band; Vikings in Tibet wordt aan het einde van de avond tot winnaar uitgeroepen.

Na het talentenjachtavontuur neemt Marble Heart een debuut-EP op en zijn er optredens tijdens onder andere Springpop Revival in Delfzijl, Noorderzon in Groningen, de KEI-week in Groningen (bij studentenvereniging Cleopatra), de officiële afterparty van Let’s Gro in de grote zaal van Vera, en WinterWelVaart in Groningen. Op 9 december 2015 maakt Marble Heart op Facebook bekend dat Schut als gitarist aan de band is toegevoegd.

Op 13 januari 2016 speelt Marble Heart op Grunnsonic tijdens Eurosonic Noorderslag.

Op 7 februari 2016 wint de band de eerste voorronde van het Rode Oortjes 2016 festival.