Overzicht

Periode: 1964 - 1966
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts M. M. and the Fellows

M. M. and the Fellows

De band ontstaat eind 1964 en ontwikkelt zich al spoedig tot één van de bekendste bands uit deze periode. 

M.M. and the Fellows tracht een perfecte imitatie te geven van Cliff and the Shadows. Er wordt dan ook uren gestudeerd op één nummer.

Hoogtepunten zijn optredens in de IJzeren Klap in Musselkanaal waar langdurig een drumsolo wordt gegeven en de zaal ‘plat’ wordt gespeeld.

M.M. and the Fellows spelen ook in het buitenland, bijvoorbeeld op een nieuwjaarsreceptie (Silvester) in Duitsland. Dit optreden is een succes, maar volgens de groep verder een grote afgang vanwege de slechte organisatie.

De groep wordt nog tweede op een talentenjacht in Surhuisterveen. The Flying Arrows worden eerste. Verder treedt M.M. and the Fellows voor de eerste keer op in ’t Krotje, een week nadat de band is opgericht, en zijn de mannen veel te vinden op de gebruikelijke podia in de stad.

Nadat er aanvankelijk veel muziek van Cliff & the Shadows wordt gebracht, komt er in de loop van 1965 bij de groep veel vraag binnen om muziek van The Beatles en Rolling Stones te spelen. Ondanks het feit dat een aantal jongens dit niet wil, wordt aan de vraag voldaan en met succes.

Doordat er enige meningsverschillen optreden tussen de groepsleden onderling, valt de band in het begin van 1966 uit elkaar.

Bron aanvulling: Wolter Kobus