Overzicht

Periode: 2014 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): electro, indie, new wave, pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts LGHTNNG

LGHTNNG

Electropop uit Groningen.

In 2014 beginnen Richard Oosterbaan, Wouter Kroon en Niek Verweij de electropopband LGHTNNG, wat staat voor 'Lightning' (bliksem); gitarist Richard Oosterbaan is als kind ooit bijna getroffen door de bliksem. Alledrie hebben ze de nodige ervaring opgedaan in heel uiteenlopende bands als Jimmy Barock, The Architect en We Swim You Jump, maar wat hen bindt is de voorliefde voor 80's electromuziek. Begin 2015 vult Doortje Hiddema hen aan op zang en kan de band aan de slag met opnames. Het resultaat daarvan is de digi-single Sharks, die de groep op 25 februari 2015 presenteert. Bij de single verschijnt ook een videoclip (zie hieronder).

Basgitarist Verweij vertrekt dan voor een jaar naar de Verenigde Staten vanwege zijn werk, LGHTNNG gaat dan (tijdelijk) als trio verder.

In september 2015 verschijnt de debuut EP Nights Change Days via het New Yorkse retrolabel NRW Records, met daarop naast de eerder genoemde singel Sharks nog een viertal nummers. Ter promotie van de EP treedt LGHTNNG op door het hele land, waaronder ook in het populaire TV-programma De Wereld Draait Door (DWDD) op 2 december, met het nummer Sharks. En tijdens Eurosonic Noorderslag 2016 is het trio maar liefst 5 keer te zien en horen.

Daarna is het tijd voor nieuwe opnames, wat in mei 2016 leidt tot de digi-single Keep It Together.

Op 2 juli staat het drietal op het FestiValderAa in Schipborg.