Overzicht

Periode: onbekend - nu
Status: actief
Plaats(en): Ten Post
Genre(s): Groningstalig, Nederlandstalig

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Krödde

Krödde

Krödde bestaat uit Rients Faber en Bart Corporaal. Beiden komen uit Ten Post en hebben elkaar daar bij toeval 'ontdekt' tijdens een lokaal muziekfestival waar ze allebei spelen met hun toenmalige bands. Er blijkt een muzikale klik te zijn. Dat uit zich spoedig in het samen schijven en componeren van muziek. Het eerste nummer dat via YouTube verschijnt is het nummer 'Duuster'. Het nummer word opgepikt door lokale en regionale radiostations. Daarmee is Krödde officieel gelanceerd en ontstaat de ambitie een echte CD te maken in eigen beheer. Deze CD 'Waterlijn' verschijnt in december 2013.

De liedjes die Krödde schrijft zijn voornamelijk Nederlandstalig, maar een aantal zijn ook in de  Groningse streektaal.

Krödde maakt voor haar optredens dankbaar gebruik van gastmuzikanten (percussionist, gitarist en bassist). Deze muzikanten zijn ook op sommige nummers te horen op de CD 'Waterlijn'.

De naam Krödde in afgeleid van het buurtje Kröddeburen uit Ten Post. Dit is oorspronkelijk de arme buurt van Ten Post waar het onkruid (Krödde) vroeger woonde.

Een klein jaar na het debuut op Radio Noord presenteert de Groningse band Krödde 20 december 2013 de cd Waterlijn. Dat gebeurt in theater De Kapel in het oude RKZ in Groningen. Er staan Nederlandstalige liedjes op, maar ook Grunneger nummers.