Overzicht

Periode: 2013 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): singer/songwriter

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Kerwin Pauptit

Kerwin Pauptit

Kerwin Pauptit is een singer/songwriter uit Groningen die sinds 2013 onder eigen naam en daarnaast met de stonerrockband Silent Bishop optreedt.

Kerwin begint op ongeveer negenjarige leeftijd met muziek maken. Eerst is het alleen de gitaar die hem bezighoudt, maar in de loop der jaren begint hij ook met zingen. Thuis schrijft hij akoestische liedjes, maar hij is voornamelijk op het podium te vinden als muzikant in rockbands, waaronder stonerrockband Silent Bishop

Geïnspireerd door zijn akoestische gitaarheld Andy Mckee stemt Kerwin de gitaar eens in DADGAD. Dit bevalt dusdanig dat hij besluit er een zijproject van te maken. Onder de werktitel DADGAD daze schrijft hij een serie liedjes in deze stemming. Muzikaal is Kerwin beïnvloed door de eerder genoemde Andy Mckee, maar ook door singer/songwriters Ed Sheeran en Ben Howard. Tevens klinkt de invloed van rockbands als Tool en Alice in Chains door, volgens Kerwin. De licht poëtische teksten zijn vaak autobiografisch en beschouwend.

Begin 2013 staat Kerwin voor het eerst onder eigen naam op het podium om zijn liedjes ten gehore te brengen. Als solo-artiest betreedt hij een aantal (festival)podia, waaronder die van het Leutjefestival (een alternatief voor het drukke Bevrijdingsfestival in het Stadspark) en Pleuropsonic. Ook doet hij mee aan de intieme akoestische huiskamerconcerten van Zwart Zonder Suiker Sessies en is hij regelmatig te vinden op de akoestische jams en open sessies in Groningen. In 2014 werkt Kerwin in eigen beheer aan een EP.