Overzicht

Periode: onbekend - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): reggae

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Johnny Baby (& the Liberators)

Johnny Baby (& the Liberators)

John Burkett ontmoet percusionist en rapper Glenn Suttle en samen starten zij de band Johnny Baby & the Liberators. Korte tijd later sluiten de musici Jerry Fransman en Willy van der Geld zich aan bij de band.

In 1987 wordt de band tweede in de Grote Prijs van Nederland en treedt in 1989 met succes op in het voorprogramma van Paul Simon en UB 40.

In april 1988 verschijnt de eerste single Try a little love, die wel veel wordt gedraaid maar geen tipparade bereikt. De tweede CD-single Running around in circles komt wel in de tipparade binnen in mei 1989.

Op 13 april 1989 staat de groep in het televisieprogramma Donderslag van de AVRO. Begin 90 gaat de groep ook naar het buitenland en wordt gespeeld op grote festivals in Duitsland en Oostenrijk.

In 1992 volgt de tweede CD. Deze is minder succesvol als de eerste. In 1994 volgt volgens publicaties de CD Unity.

Een jaar later gaat de groep deels verder als Five-4-Vibes.

Later

Johnny Burkett doet het muzikaal wat rustig aan en treedt af en toe op, onder meer in cafe De Spieghel. Eind 2001 stelt hij een nieuwe band samen en maakt de CD Burkett, die in het najaar van 2002 uitkomt. Een grotere ‘come back’ wordt voorbereid. Begin 2004 treedt hij weer naar buiten in de landelijke pers. De CD Show me love komt uit en krijgt goede kritieken.