Overzicht

Periode: 1960 - 1964
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): rock 'n' roll

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Henry and the Strangers

Henry and the Strangers

Henry and the Strangers ontstaat eind jaren vijftig. Vooral het tweede jaar van het bestaan zijn er veel optredens, mede te danken aan een zeer actieve manager, dhr. Van Hemert.

Aanvankelijk treedt de groep veel op in het gebouw de Heerd aan de Agricolastraat, waar veel jeugd komt. Maar ook de school in de Violenstraat, de Harmonie en Concertzaal De Jong worden regelmatig bezocht.

In het tweede jaar wordt ook veel buiten de stad opgetreden. Centrum Theater in Sappemeer (met onder andere The Blue Diamonds en Anneke Grönloh), Parkzicht in Veendam, Dommering in Winschoten en Nijdam in Eelde zijn de belangrijkste podia voor de groep.

De groep wordt op 28 augustus 1961 in de stad eerste bij straatmuziekfestival 'Portiekmuziek'. Tweede worden The Rocking Tigers. Henry and the Strangers treden hierbij op in het portiek van boekhandel Scholtens.

Ook Duitsland wordt aangedaan en de groep treedt daar op in Oldenburg en Leer. Henry and the Strangers is voor deze tijd vrij prijzig, namelijk 400 á 500 gulden per avond.

In 1962 vertrekken enkele leden en tussen 1962 en 1964 treedt de groep slechts sporadisch op. In 1964 volgt het definitieve einde.

Bron aanvulling: Chris Ridenberg