Overzicht

Periode: 2009 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): metal

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Entrapment

Entrapment

Als eenmansproject begonnen death metal band, die terug grijpt op het jaren '90 metalgeluid van bands als Entombed en Dismember.

Michel Jonker zet in 2009 in z'n eentje Entrapment op, waarmee hij death metal maakt in de sfeer van Zweedse pioniers als Entombed en Dismember. Hij weet de zogeheten Stockholm sound, die door deze bands bekend werd, zeer goed weer te geven.

In 2010 verschijnen brengt Michel zijn eerste demo uit op cassette, getiteld Infernal Blasphemies . Deze wordt nog in hetzelfde jaar opgevolgd door nummer 2: Putrefying Stench of Death. Beide tapes doen het goed in de scene, met name ook in het buitenland.

Een jaar later verschijnt de Crawling Morbidity demo, met daarop 3 nummers. Omdat niet iedereen meer een cassettedeck thuis heeft staan worden de demo's ook op CD uitgebracht onder de titel Irreligeous Abominations.

Met dit project heeft hij zoveel succes, dat hij zich min of meer gedwongen ziet muzikanten bij elkaar te zoeken, zodat de nummers live kunnen worden gespeeld. Martin Kah (drums), Jeroen Vrielink (gitaar) en Henk Zinger (basgitaar) vullen het eenmansproject live aan.

Op 26 oktober 2012 verschijnt het eerste volledige album The Obscurity Within... via het Hilversumse Soulseller Records.