Overzicht

Periode: 2008 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Eisenhower

Eisenhower

De Groningse band Eisenhower wordt begin 2008 opgericht door drummer Anne-Krijn Piersma en gitarist David Marquart Scholtz (ex-These Comrades). Zij werken al eerder samen in de groep Orpheo, die in 2007 officieel ophoudt te bestaan. Twee oude vrienden, basgitarist Wouter Stek en zanger Ardan van de Graaf maken de nieuwe band compleet. De band speelt eigen nummers, maar ook covers. 

‘Let’s put the Rock back into Roll’
Eisenhower zich laat beïnvloeden door groepen als Led Zeppelin, Wolfmother en Black Sabbath. De band heeft als credo: Let’s put the Rock back into Roll! , hetgeen te horen op de demo Default, die thuis wordt opgenomen.

Live
Het eerste optreden vindt plaats op 28 november 2008 tijdens het Hoendiepflatfeest te Groningen. Vele optredens in de stad volgen. Zo spelen de bandleden op het Gideon Festival in 2009 en 2011. 

Hoogtepunt voor Eisenhower is het optreden op Het Rode Oortjes Festival in 2009. De groep wint de 2e voorronde op zondag 8 februari 2009 en wint op zaterdag 7 maart 2009 de finale. De jury roemt Eisenhower voor zijn ‘combinatie van rauwe rootsrock met vierstemmige vocale harmonieën.’ De bandleden winnen studiotijd.

In augustus 2012 is Eisenhower op Noorderzon te vinden. De band is ook een terugkerende act tijdens de Eurosonic Noorderslag festivals. Op 15 januari 2010 staat Eisenhower op Grunnsonic. Ook in 2011, 2013 en 2014 treedt de band op tijdens Eurosonic Noorderslag.

Bovendien vinden er in de loop van de tijd steeds meer optredens plaats buiten de provinciegrenzen. In 2013 neemt Eisenhower bijvoorbeeld deel aan de Popronde shows in onder meer Breda en Rotterdam en treedt de band op in het kader van Serious Request in Leeuwarden en Weidum.

In de studio 
In 2009 komt het eerste officiële werk uit van Eisenhower. Met het gewonnen geld van het Rode Oortjes Festival neemt de band in eigen beheer een EP zonder titel op. Het bevat drie nummers die opgenomen worden in de SquareWave Studios in Groningen. 

Voor het tweede album van de band met de titel Enough wordt er een cd presentatie in Vera Groningen gehouden op 8 november 2012. Het album bevat negen nummers.

In februari 2013 wordt de  Cortonville demodock wedstrijd gewonnen. Eisenhower mag een jaar lang rondrijden in een Amerikaanse bandwagon en krijgt studiotijd in de beroemde Wisseloord Studio's in Hilversum. En uiteraard de onmetelijke eer!

In 2013 beginnen de opnames voor een nieuwe cd.