Overzicht

Periode: 1994 - 2018
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): blues, Groningstalig, Nederlandstalig, pop, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Eddy Koekkoek (solo)

Eddy Koekkoek (solo)

Zanger Eddy Koekkoek experimenteert na The Seventh Son in 1994 even met een bezetting, genaamd Sensitive Men, maar tot optredens komt het niet. In plaats daarvan maakt hij met medewerking van een keur aan lokale muzikanten onder eigen naam de Nederlandstalige rock-cd ‘Oh, mein Mama’. Nadat Eddy het te druk krijgt met zijn populaire muziekcafé Koekkoek, wordt de aandacht verplaatst naar meer soloprojecten.

In 1995 neemt Eddy deel aan het Noord-Nederlands Liedjes Festival en wint met de liedjes "Kleintje" en "Troubadour uit Kurdistan".

Met gitarist Roel Plieger maakt hij in 2000 de cd-single annex videoclip Hoedje.  Als gevolg van gezondheidsproblemen gaat in dat jaar het muziekcafé teloor. Tekenend voor de gemoedstoestand in die periode is wellicht de naam van de formatie Zomber, waarmee Koekkoek een tijdje repeteert en eenmalig optreedt.

In 2001 komt hij er weer bovenop en op 1 december van dat jaar presenteert hij een nieuwe CD-single, Kerstmis in Groningen.

Na een periode van andere activiteiten pakt Eddy begin 2004 zijn muzikale activiteiten weer op. Gestimuleerd door Radio Noord en de Stichting Nij neemt hij een CD op met deels Groninger liedjes. In 2004 verschijnt de CD Eddy Koekkoek, uitgevoerd in vaak akoestische setting met Gerrit Veen en Anne Kraster. De plaat wordt gunstig ontvangen en krijgt flink wat airplay door Radio Noord. Liveoptredens vinden echter maar uiterst sporadisch plaats.

Wederom gaat Koekkoek door diepe dalen, maar weet zich daar uit te werken.  In 2011 slaat hij aan het repeteren met Anne Kraster, Gerrit Veen en Eddy Korma. Bandmanager wordt Wim Braam.  Na het plotselinge overlijden van de - een belangrijk deel van de sound bepalende - gitarist Anne Kraster, wordt Martijn Wassenaar zijn vervanger en gaat de band meer bluesy klinken.

Begin 2013 maakt Eddy opnames met de band in de Square Wave studio voor de Nederlandstalige CD "Chico" (Chico was de artiestennaam van Anne Kraster als flamencogitarist). De plaat wordt gemixt door Herman Grimme en komt op de markt via Eddie Meijer in juni van dat jaar. 

Op 16 juni 2013 vind In de Engelstede in Engelbert de presentatie plaats door Eddy Koekkoek & Band van de nieuwe cd 'Chico'. "Op 'Chico' toont Koekkoek zich drie kwartier een beminnelijke vertolker van het levenslied", "De Nederlandse (en Duitse) taal en het Groninger dialect passen Koekkoeks stem van schuurpapier" aldus muziekreporter Peter van der Heide.

Op 16 januari 2018 komt het droevige nieuws naar buiten dat Eddy is overleden, op 67-jarige leeftijd.