Overzicht

Periode: 2003 - onbekend
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen
Genre(s): jazz, pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Eastgate

Eastgate

Eastgate wordt opgericht in 2003. De band speelt een mix van pop, jazz en drum ’n bass, waarbij Gerard Ammerlaan de muziek schrijft. Deze Groningse componist is vooral bekend van zijn geïmproviseerde jazz en eigentijds gecomponeerde muziek.

In 2005 brengt de band de cd Alien Visitors uit, nadat ze het jaar ervoor één van de headliners is op de slotavond van Les Trois Jours Festival 2004. Dit is een driedaags festival voor avant-gardistische en elektronische muziek, in het Grand Theatre in Groningen. De bezetting van de band ten tijde van het festival is: Gerard Ammerlaan (bas) Jeroen van Olphen (drums), Piet Hoeksma (gitaar) en Tiedo Groeneveld (zang en gitaar). 

Eastgate heeft te maken met diverse bezettingswisselingen. De band treedt later op onder de naam Ammerlaans Band, met Wolter Wierbos op de trombone. De band brengt onder die naam in 2008 de cd Senuta uit. 

Een muzikaal uitstapje voor Ammerlaans Band is Backyard Visions, waarin gespeeld wordt met mezzosopraan Lucia Meeuwsen, de Provinciale Brassband Groningen en het Backyard Choir (repetitor: Hans Kaldeway).