Overzicht

Periode: 2006 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): indie, pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Duroc

Duroc

In 2006 beginnen gitarist en songwriter Robert ten Caat en drummer Janco Klijnstra (afkomstig uit de stad Groningen) de songs van Ten Caat uit te werken. Bassist Yde Blaauw voegt zich bij hen en de band Duroc wordt opgericht. De drie bandleden spelen eerder in verscheidene bands als: Atama, Jupiter Boy, Sane Insanity en Tricks of Shade. De band geeft aan beïnvloed te zijn door band als Johan, A Balladeer, The Kooks, REM, Snowpatrol, Audioslave enIncubus.

De eerste ep Place DurocI wordt in juli 2007 opgenomen. Onder het motto: "Geen onnodige partijen, of structuren die niet lekker liggen. Als het lekker klinkt is het goed. Catchy? Nog beter!" Duroc presenteert Place Duroc op 15 november 2007 in Simplon. Het nummer September komt op de verzamelaar De Slag van Groverpop 2008.
In 2008 speelt Duroc o.a. in Vera, de Melkweg, op GrunnSonic 2008, de Groningse tak van EuroSonic en bij KinkFM en 3FM. Eind 2008 verschijnt opnieuwe een ep getiteld Since You've Been Around.

Op de valreep wordt Duroc net als in het voorgaande jaar toegevoegd aan de line-up van GrunnSonic 2009, omdat The Kickers komen te vervallen.

Eind november 2014 brengen ze een nieuwe EP genaamd 'Let the Waitress decide' uit. Rond die tijd wordt het trio een kwartet doordat Willem Bos als gitarist aantreedt. Het hernieuwde Duroc brengt eind 2015 de single Laundry  uit die in 2016 gevolgd zal  worden door een tweede single On Fire.
Duroc staat in 2016 op ESNS Grunnsonic.