Overzicht

Periode: 2011 - nu
Status: actief
Plaats(en): Leeuwarden en Groningen
Genre(s): coverband, pop, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Diss Nie Okay

Diss Nie Okay

De band begint in september 2011 als grap op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Onder de naam Dissney Okay bewerken en spelen zes jongens tijdens de introductieweek drie nummers uit bekende Disneyfilms. De band besluit verder te gaan en gaat naast Disneynummers ook nummers van andere artiesten spelen, onder de naam Diss Nie Okay. 

Op 4 februari 2012 staat de coverband voor het eerst op de planken als partyrockband met een Disneyachtergrond. Al snel treedt de zesmansformatie voor het voetlicht als huisband van het PakhuisDe band krijgt in 2012 de prijs voor de minst slechte EK-hit 2012 van Giel Beelen van 3FM voor het nummer Oranje gaat het doen. Dit nummer wordt geschreven omdat Diss Nie Okay in mei 2012 de opdracht van de Academie voor Popcultuur krijgt om het medialandschap in Nederland te verkennen. 

In 2012 speelt Diss Nie Okay op het Mega Piraten Festijn in Joure, in 2013 staat de groep op Groningsch Peil. De partyrockband is verder headliner op KanaalPOP in Zuidhorn, FarmFest in Zuidoost Friesland en speelt op INKOM, de introductieweek voor studenten aan de universiteit van Maastricht, het Oerrock Festival, TT Nacht Assen, Koningsdag Grote Markt Groningen en tijdens de Roadtrip van het Sziget Festival in Budapest. Ook zijn de jongens drie keer live te horen op de speelplaats bij Jim Vorwald op 3FM en zijn ze graag geziene gasten op festivals, dorps- en studentenfeesten in Nederland.

Wat de band onderscheidt van veel andere coverbands is dat nummers niet één op één gekopieerd worden, elk nummer is duidelijk herkenbaar als een Diss Nie Okay versie.

In 2016 komt Diss Nie Okay met een compleet nieuwe show, en een nieuwe leadzanger. De geloofwaardigheid van de jongens als muzikanten staat hoog in het vaandel dus alle glitterpakjes, Aussies en andere verkleedartikelen worden thuisgelaten om de tent keer op keer op eigen kracht omver te blazen.

Bron: biografie Diss Nie Okay